tengok gambar sudah tentu meliur air leleh (terma pakngah). jadi takkan nak biarkan begitu saje. nak makan yang ni cuma gambar. apa kata cuba resipi makngah dan makanlah yang sebenar.. jgn lupa baca BISMILLAH.
resipi tart buah-buahan SUMBANGAN MAKNGAH.
Fruit flan
500gm tepung gandum
250gm mentega
100gm gula halus
2 biji kuning telor
sedikit esen vanila
sedikit garam
pukul mentega dengan gula hingga kembang.
Masukkan telor, esen vanila, garam dan tepung
gaul hingga sebati. Masukkan dlm acuan baker
15-20minit suhu 1500
kastard
50gm / 10cmb tepung jagung atau tepung kastard
250ml susu pekat manis atau ikut rasa
1000ml air
hiasan
buah kiwi, anggur dan pic atau ikut suka.
500gm tepung gandum
250gm mentega
100gm gula halus
2 biji kuning telor
sedikit esen vanila
sedikit garam
pukul mentega dengan gula hingga kembang.
Masukkan telor, esen vanila, garam dan tepung
gaul hingga sebati. Masukkan dlm acuan baker
15-20minit suhu 1500
kastard
50gm / 10cmb tepung jagung atau tepung kastard
250ml susu pekat manis atau ikut rasa
1000ml air
hiasan
buah kiwi, anggur dan pic atau ikut suka.
INSYALLAH jadi... nak tahu sedap x beri kita orang cuba try test...
SELAMAT MENCUBA.
2 comments:
mak ngah...tambah lagi resepi yang lain..
waa... lame tak mkn fruit tart mama. ehehe
Post a Comment